V korak z mladimi

Župnija Maribor sv. Janez Bosko in Maribor Radvanje

Župnija Maribor – sv. Janez Bosko, ki jo vodimo salezijanci, je ena mlajših župnij v Mariboru. Razprostira se na področju Nove vasi in Borove vasi, kjer živi okrog 8.000 ljudi. Ustanovljena je bila na praznik sv. Andreja 30. novembra 1986. Do leta 2013 je svoje župnijsko poslanstvo opravljala v hiši na Dragonijevi 6, novembra 2013 pa se je župnija preselila v Don Boskov center Maribor na Engelsovi 66 (med Qlandio in vojašnico), jeseni leta 2015 pa je bila cerkev v čast sv. Janezu Bosku tudi blagoslovljena. V okviru salezijanske redovne skupnosti deluje tudi Salezijanski mladinski center.

Župnija Maribor – Radvanje je bila ustanovljena leta 1957. Cerkev je bila pozidana leta 1893, dozidana in prenovljena pa 1983.  Pretežni del prebivalstva župnije (pribl. 8000 ljudi) se nahaja pod Pohorjem – v Radvanju. Cerkev in župnija imata za zavetnika sv. Frančiška Asiškega. Od leta 2013 župnijo redno oskrbujemo salezijanci – sedaj iz župnije MB – sv. Janez Bosko.

OZNANILA

2. NML in Boskova nedeljaOznanila19. 01. 2020
2. nedelja po BožičuOznanila05. 01. 2020
4. adventna – BožičOznanila23. 12. 2019
2.-3. adventna nedeljaOznanila08. 12. 2019

Obvestila župnij

Praznujmo z don Boskom-programObvestila DBC, Obvestila SMC, Obvestila ZAMM, Obvestila župnija19. 01. 2020
Majcnovi večeri 2020Obvestila DBC, Obvestila ZAMM, Obvestila župnija19. 01. 2020
VEROUK – urnikObvestila DBC, Obvestila SMC, Obvestila župnija15. 09. 2019
Dohodn-donacija-obrazecObvestila DBC, Obvestila SMC, Obvestila župnija31. 08. 2018

Druga obvestila - vabila

DELA V DON BOSKOVEM CENTRU
V župnijskem svetu župnije Sv. Janeza Boska in salezijanski skupnosti Maribor smo se odločili, da je potrebno v prihajajočih jesenskih mesecih urediti naslednje:
–  v sklopu stavbe Don Boskovega centra začasne prostore za župnijsko Karitas;
– urediti in asfaltirati dostop za pešce do cerkve iz smeri Ul. proletarskih brigad;
postaviti ograjo okrog Don Boskovega centra (ob Ul. proletarskih brigad in nasproti Qlandije) in tako dati lepši zunanji videz naši ustanovi.
Ker gre za našo skupno stvar, vas prosimo, da nam s svojimi darovi in molitvami pri tem pomagate.
Temu bodo v don Boskovi župniji namenjene tudi letošnje nabirke prvih nedelj v mesecu; lahko pa tudi osebno prispevate v župnijski pisarni ali na TRR župnije (ki je objavljen tudi desno oz. spodaj: STIKI. 

SPORED VEROUKA
klikni desno ali levo: ‘VEROUK’

MOLITEV K SV. JANEZU BOSKU

»Hočete storiti kaj dobrega, svetega, najsvetejšega, Božjega? Vzgajajte mladino! Brez vere ne moremo med mladimi storiti nič dobrega. Vzgoja je stvar srca, katerega gospodar je samo Bog.« (sv. Janez Bosko)

Oče, učitelj in prijatelj mladih
O Bog, oče večne ljubezni, ti si v Cerkvi obudil svetega Janeza Boska kot prijatelja, brata in očeta mladih, da jih je vodil po poti odrešenja. S preroškim pogledom na nove čase je mlade pripravljal, da bi s pravo modrostjo in dejavno vero vstopili v življenje. Pomagaj nam, da bomo tudi mi odgovorili na tvoj klic ljubezni. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.