V korak z mladimi

Škofijsko romanje ministrantov

k Mariji pod logom in k B. sl. Danijelu Halasu

V soboto, trinajstega aprila, smo se ministranti odpravili na romanje v Turnišče. Tja smo šli ministrantje in ministrantke mariborske nadškofije. Bilo nas je za dva avtobusa. Iz naše župnije je bilo 6 ministrantov.

Ko smo se vsi zbrali v Turnišču, smo imeli sveto mašo. Po sveti maši smo se odpravili k sestram Klarisam. Ko smo prišli v samostan, smo naprej šli v kapelico, v katerem je bilo Najsvetejše. Tam smo nekaj zapeli in zmolili. Potem pa nas je v sosednji sobi pričaka sestra klarisa. Povedala nam je, kako one živijo, kakšna so njihova dela v samostanu in nekaj o samostanu samemu. Potem pa smo mi imeli čas za vprašanja. Med nami pa pa je bil en mlajši ministrant, ki  je imel nešteto vprašanj J. Sestra klarisa je z veseljem odgovorila na vsa naša vprašanja.

Po pogovoru s sestro pa je sledilo kosilo – odlični špageti s tunino omako. Ko smo pojedli, smo imeli nekaj prostega časa. Potem je sledil ogled in nekaj o zgodovini obeh tamkajšnjih dveh cerkva Marije pod logom. Po ogledu smo se odpravili še v Veliko Polano. Ogledali smo si cerkev in zvedeli nekaj o Božjem služabniku Danielu Halasu. Za cerkvijo je tudi pokopališče, kjer je trenutno pokopan Božji služabnik Daniel Halas.

Po malici smo se odpravili nazaj domov.

Bilo je lepo ministrantsko romanje.

Karlos Gregor Santana Drobnič         

Morda vas zanima tudi