V korak z mladimi

Zakaj k maši?

DESET RAZLOGOV ZA OBISK SV. MAŠE

PRIČEVANJA
1.
Nedeljska sv. maša je edina ura v tednu, ki jo namenim za Boga in se zahvalim za njegov blagoslov in varstvo. (Jože, delavec, 52 let)

2. K maši rad hodim zato, ker se želim spomniti svoje pokojne mame in očeta. Z njima se srečam v molitvi. (Marija, učiteljica, 43 let)

3. Pri maši prosim za svoje otroke. Ne vem, s kakšnimi načrti in težavami se bodo v življenju srečevali; Božji blagslov jim bo prav gotovo koristil. (Manca, 32 let)

4. K maši grem, da se pri obhajilu srečam z Jezusom pod podobo kruha. Zaradi odgovorne službe nujno potrebnujem moč, ki mi jo daje Jezus. (Luka, zdravnik, 39 let)

5. Ko grem v nedeljo k maši, se posebej spomnim ljudi, za katere bom prosila. Zanje namenim molitev očenaš. (Irena, delavka, 27 let)

6. Obisk maše je zame najboljša priprava na čas bolezni, trpljenja in srmrti. Pri maši Boga prosim, da bi mi takrat nakloniil vero in dovolj moči. (Simon, šofer, 62 let)

7. Ker v mojem okolju ni veliko verujočih, sem vesela, da se pri maši srečam s prijatelji, ki tudi verujejo v Jezusa. (Helena, dijakinja, 18 let)

8. Ko sem pri maši, se vsaj za eno uro odklopim od e-pošte, interneta in facebooka. V tišini gledam cerkev, duhovnika, oltar. Takrat se srečam z Bogom, ki me ima rad. (Jani, računalničar, 38 let)

9. Zakaj v nedeljo k maši? In zakaj grem k maši tudi v petek, sredo ali četrtek? Ker ljubim Boga z vsem srcem in vso dušo. V tej sprejetosti lahko zaživim tudi sama, najdem ravnovesje in veselje, ki ju smem ponesti svoji družini. (Maja, profesorica, 40 let)

10. Obisk maše mi pomeni otipljiv stik z Bogom; Bog se skloni in mene ter vse nas objame … (Aelnka, napovedovalka, 60 let)


V KAKŠNE NAMENE LAHKO DARUJEM SVETO MAŠO

Kristjani lahko darujemo sveto mašo po posebnem namenu. Najpogosteje darujemo za pokojne sorodnike, blagoslov in v zahvalo. Lahko pa darujemo tudi v druge namene, kot npr. za mir, za zdravje, za papeža, za duhovne poklice, za blagoslov v družini, za blagoslov pri delu in študiju, za srečen porod, za pravilno odločitev ipd.
Dar za sveto mašo je moj prispevek za vzdrževanje duhovnika.

(Iz zloženke: Deset najboljših razlogov za obisk svete maše. Izdajatelj: Slovenski pastoralni svet)