V korak z mladimi

Zavod Andreja Majcna Maribor

Zavod Andreja Majcna Maribor je bil ustanovljen 15. aprila 2014 pod imenom Zavod Andreja Majcna za vzgojno, izobraževalno, športno, socialno in kulturno dejavnost Maribor. Ustanovitelj, Salezijanski inšpektorat iz Ljubljane, je zavod ustanovil z namenom, da se omogoči in zagotavlja vzgoja, izobraževanje, šport, socialna ter kulturna dejavnost na temelju obče človeških vrednot, predvsem na področju Maribora pa tudi širše. Z namenom strokovnega, racionalnega in učinkovitega poslovanja so znotraj zavoda oblikovane štiri organizacijske enote:
Družinski center Objem (DC Objem)
Dominikov dom Pohorje (DD Pohorje)
Salezijanski mladinski center (SM Center)
Športni center Tempo (ŠC Tempo)

PROJEKTI in PREDAVANJA

NEMOČ ODNOSA

Tematski večeri z naslovom (Ne)moč odnosa potekajo pod okriljem društva SMC Maribor in Družinskega centra Objem. Rdeča nit tematskih večerov je svet odnosov, v katerega smo vpeti v vsakdanjem življenju na takšen ali drugačen način. Medosebni odnosi so lahko vir najgloblje sreče, lahko pa vir skrajnega obupa in bolečine.

Program sestoji iz šestih tematsko obarvanih večerov s poudarkom na odnosih. Predavanja so namenjena pedagoškim delavcem, voditeljem skupin, staršem in vsem drugim, ki so pri svojem vsakdanjem delu tudi profesionalno vpeti v svet odnosov, ali pa jih preprosto zanima to področje.

KJE: Majcnova dvorana Don Boskovega centra Maribor
KDAJ – običajno druga ali tretja sreda v mesecu; od februarja do maja in od oktobra do decembra, ob 19.00.

 

ČUDOVITA PRINCESA
ZA DEKLICE od 9 do 12 let in njihove MAME.

Vabimo vas na zabavno in poučno delavnico Čudovita princesa, namenjeno odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom starosti ter njihovim mamam.  Deklice imajo priložnost, da v prijetnem ozračju prisluhnejo starosti primerni predstavitvi o odraščanju in spolnem dozorevanju ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru.

O programu
Delavnica Čudovita princesa je namenjena mlajšim deklicam, ki vstopajo v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki se dogajajo med odraščanjem in s katerimi se morda že srečujejo. Mnoge bodo že imele izkušnje telesnih in čustvenih sprememb. Vse pa bodo spoznale, zakaj so te spremembe nujne in lepe. Deklicam predstavimo delovanje spolnih organov ter razložimo, kaj je to menstrualna krvavitev. Delavnica je tako še posebej primerna za deklice, ki še nimajo menstruacije.
Program deklicam pomaga, da se seznanijo s svojo dekliškostjo, da na zabaven način spoznajo spremembe, s katerimi se bodo srečale v puberteti, ter jim daje moč in zaupanje, da se v svojem telesu, ki se iz dneva v dan spreminja, počutijo dobro.
Program omogoči, da se deklice in mame lažje pogovarjajo o vseh temah, ki se tičejo odraščanja.

Vsebine
1. Čas dekliškosti, lepota ženskosti, edinstvenost
2. Telesne in čustvene spremembe v puberteti
3. Menstrualni cikel
4. Skrb za telo
5. Klepet z mamami

Več informacij:  www.fertilitycare.si/cudovita-princesa/

 

Stiki

Zavod Andreja Majcna Maribor
Engelsova ul. 66
SI-2000 Maribor

Ept: zavod.majcen @ sdb.si
Tel: +386 (0)41 215 711
Splet: maribor.donbosko.si/zavod

Zastopnik: mag. Janez Potočnik, direktor

Davčna št.: SI-44310641
Matična št.: 6610528000
TRR – IBAN SI56 6100 0000 7345 769 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Več o Božjem služabniku
misijonarju Andreju Majcnu
si lahko preberete TULE.

Obvestila zavoda

VEROUK-2021-22 urnik1Obvestila DBC, Obvestila SMC, Obvestila ZAMM, Obvestila župnija2021
Dohodninska donacijaObvestila DBC, Obvestila SMC, Obvestila ZAMM, Obvestila župnija2021