V korak z mladimi

Dominikov dom Pohorje

Dominikov dom Pohorje
Dominikov dom na Mariborskem Pohorju nudi ogromno priložnosti za izlete, izobraževanje, koristno preživljanje prostega časa, druženje za otroke, mlade in odrasle. Dom je namenjen raznim skupinam, ki bi želele tam izvajati svoje aktivnosti. Z domom upravlja Zavod Andreja Majcna Maribor (kontakt spodaj). Na voljo sta VELIKA HIŠA in APARTMAJSKI DEL, zunaj pa dve igrišči.

Velika hiša ima 55 ležišč (11 sob, od 4-8 ležišč v sobi); ima opremljeno kuhinjo z vsem potrebnim inventarjem, pa tudi igralnico, dvorano, skupni prostor, kapelo.

Apartmajski del obsega dva apartmaja. V prvem sta dve sobi (v vsaki po 6 ležišč), opremljen je s kuhinjo, dnevnim prostorom – jedilnico, sanitarijami, ter dvema kopalnicama. Drugi (spalni) apartma ima dve sobi s po 4 ležišči, sanitarije in kopalnico.

Dominikov dom
Slivniško Pohorje 41
2208 Pohorje

Kontakt za rezervacije in informacije: zavod.majcen@sdb.si oz. 064 222 555.

Dostop
Iz celjske smeri zapustite avtocesto pri izvozu Maribor-jug in pri drugem semaforju zavijete levo proti Pohorju ali Arehu. V Hočah v krožišču nadaljujete pot naravnost skozi Zgornje Hoče na Pohorje. Po dobrih 13. km se pripeljete do odcepa za Areh, vi pa vztrajate desno še naprej na glavni cesti za smer Belvue, oziroma Bolfenk. Po 1 km na prvem odcepu zavijete levo za smer Mariborska koča, se peljete mimo te koče in na koncu asfalta opazite smerokaz za Dominikov dom, zavijete levo in kmalu boste na cilju.