V korak z mladimi

Urejanje večnamenske dvorane

Dvorana bo omogočala še več življenja v Don Boskovem centru

Ob petletnici blagoslovitve cerkve sv. Janeza Boska sredi novembra lani smo napovedali nadaljevanje del z urejanjem večnamenske dvorane in zraven pripadajočih sanitarij. Res je, da načrtovana dela še niso končana, a v priloženi foto galeriji lahko vidite, da je bilo v teh zimskih mesecih kar nekaj narejenega.

V večnamenski dvorani (260m2) smo namestili še tretja vrata, položili hidro izolacijo, toplotno izolacijo, plošče za talno gretje in zaključni estrih. Kupljen je tudi že zaključni PVC, ki bo nameščen še pred Veliko nočjo. Pred dnevi so električarji namestili led svetila v dvorani, strojniki pa bodo v tem tednu pod strop namestili prezračevalne kanale.

Poleg dvorane so sanitarije, ki bodo služile tako obiskovalcem župnije, romarjem in drugim skupinam, kot tudi skupinam, ki bodo uporabljale večnamensko dvorano. Tudi v sanitarijah smo uredili tlake (izolacija, talno gretje, estrih), napeljali elektro in strojne instalacije (s prezračevalnimi kanali) za moške in ženske sanitarije, invalide in prostor za čistila, manjši prostor za skladišče in malo čajno kuhinjo.

V naslednjih dneh bomo končali z načrtovanimi deli – tudi zato, ker smo kljub manjšemu posojilu trenutno izčrpali vsa razpoložljiva sredstva. Upamo, da bomo lahko čimprej do dvorane in do sanitarij namestili cevi za vodo in talno gretje (10 cevi v skupni dolžini okrog 1000m), v sanitarije namestili vso potrebno opremo, postavili vmesne montažne stene ter stene obložili s keramičnimi ploščicami, za dvorano pa namestili še okrog 40m prezračevalnih kanalov in klimat.

Lani ob tem času smo načrtovali samo ureditev zunanjega dela fasade – a smo naredili veliko več od načrtovanega. Za vse to gre najprej velika zahvala našemu dobremu Bogu, pa zavetniku naše ustanove sv. Janezu Bosku, sv. Jožefu, ki bedi nad našim gospodarskim poslovanjem – pa številnim dobrotnikom, ki ste z darovi, molitvijo in žrtvijo podprli to delo. Naj vas vedno in povsod spremlja Božji blagoslov in priprošnja Marije Pomočnice.

Morda vas zanima tudi