V korak z mladimi

Osebna rast, kot orodje mladinskega dela III

Testiranje zadnjega modula in evalvacija dosedanjega dela

Minuli teden, od 7. do 11. 10., smo zaposleni preživeli na Bledu, kjer smo imeli tretje mednarodno srečanje v okviru Erazmus+ projekta strateškega partnerstva in program Osebna rast kot novo orodje v mladinskem delu, za opolnomočenje mladinskih delavcev.

Voditelja programa sta  Sanja Obaha Brodnjak in ddr. Stankom Gerjoljem, kot zunanji strokovnjak iz področja geštalt pedagogike.

Na tokratnem tedenskem srečanju smo s partnerskima organizacijama iz Poljske in Belgije razvijali novo, inovativno orodje v mladinskem delu – model osebne rasti po različnih metodah izkustvenega učenja, ki zajema 5 ključnih modulov, ki si smiselno sledijo in se med seboj dopolnjujejo in nadgrajujejo.

Tako smo na izkustveni ravni podprti s teorijo preizkusili zadnji, peti, modul VIZIJE, CILJI IN KOMUNIKACIJA ter imeli evalvacijo narejenega dela. Vsak udeleženec je tokrat pogledal v svojo prihodnost, si izoblikoval in vizualiziral svoje življenjske cilje in vizije.

V Sredo smo izkoristili prijetno vreme in se odpravili na izlet. Najprej smo se ustavili v slovenskem narodnem svetišču na Brezjah nato pa nadaljevali pot v prestolnico, kjer smo šli na Ljubljanski grad in si ogledali središče mesta.

Srečanje smo končali z evalvacijo programa, udeleženci so si med sabo podelili svoja opažanja in spremembe v osebnem in poklicnem življenju.

Pred nami sta še dve mednarodni konferenci “Personal growth as a tool in Youth Work”.

 

Morda vas zanima tudi