V korak z mladimi

Animastart Maribor 2023

Na prvo marčevsko soboto je bilo pri Salezijanskem mladinskem centru v Mariboru ponovno veselo, saj smo se srečali animatorji Mariborske škofije, z namenom spoznati letošnjo oratorijsko temo. Glavni junak oratorija je letos hobit Bilbo, ki nas vabi, da skupaj z njim, zapustimo svojo cono udobja in stopimo na pot.

Na začetku je udeležence pričakala uvodna aktivnost, skozi katero so premagali začetno sramežljivost in se ogreli za nadaljnje dogajanje. Sledila je skupna molitev pred Najsvetejšim v cerkvi. Letošnja novost je bila velika igra, sestavljena iz desetih otokov, ki je udeležence povabila, da se kot Bilbo in njegova druščina podajo na pot polno izzivov, se skoznjo spoznavajo povezujejo ter sodelujejo kot skupina. Po odmoru za malico, je bila na vrsti predstavitev teme in priročnika. Sledile so delavnice, na katerih so strokovnjaki na svojih področjih udeležencem približali pomembne dele samega oratorija ter jim dali nasvete in spodbude, ki jim bodo zagotovo prišle prav. Istočasno je potekal tudi posvet voditeljev.

Dan smo zaključili s sveto mašo, pri kateri smo se Bogu zahvalili za čudovit dan, poln novih spoznaj in ga prosili za blagoslov naših oratorijev. Zdaj smo zagotovo pripravljeni stopiti na pot in zaživeti svoje animatorstvo v praksi.

Barabara

Morda vas zanima tudi