V korak z mladimi

Zimske radosti 2019

Počitniški program v Salezijanskem mladinskem centru v Mariboru

Tokratne zimske počitnice so zimske samo po imenu. Vreme nam ni naklonilo mraza in snega, a mi se nismo dali. Sončne dneve smo izkoristili za dobro družbo in pestro dogajanje v SMC Maribor.

Vse dni naj je spremljala tematika o živalih. V ponedeljek in torek smo si ogledali risan film Bikec Ferdinad in se nato v skupinah pogovarjali o tem kaj se mu je zgodilo in kako se je rešil iz svoje situacije. Pogovarjali smo se tudi o živalih, ki jih imamo doma, njihovih lastnostih, o tem kakšen odnos imamo do sveta živali, kako z njimi ravnamo. Izvedeli smo tudi veliko zanimivostih o njih.
V ponedeljek popoldan smo se po skupinah pomerili v veliki igri ‘kmetija’ in trgovanju. S pridobljenih ‘denarjem’ so skupine gradile vsaka svojo kmetijo. Nekatere med njimi so postale prav sodobne in lepo urejene.
Torkovo popoldne smo nameravali preživeti na sankanju pod Pohorjem. Ker pa ni dovolj snega, smo se pomerili v različnih športih na igrišču in v igralnici. Najbolj atraktivna igra je bila kraja zastavic. Otroci so se pomerili tudi proti animatorjem. Kljub večjemu številu otrok pa so bili animatorji spretnejši in boljši v taktiki, tako da so zmagali kar 3 zapored.
Seveda ni manjkalo plesa, namiznih iger, pogovorov, smeha in še kaj.
V sredo smo se v duhu teh dni z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Najprej smo se ustavili v živalskem vrtu. Tu smo si ogledali številne živali zunaj in v terarijih ter akvarijih. Nekatere so čisto majhne, druge vsaj enkrat večje od nas. Nato pa nas je pot vodila še na Rakovnik, kjer smo obiskali njihov mladinski center.
Počitniški dnevi so hitro minili, otroci in mladi pa se z lepimi spomini nanje vračamo v šolske klopi in že nestrpno pričakujemo naslednje počitniške dogodivščine.

 

Morda vas zanima tudi