V korak z mladimi

Podporna skupina za ženske

POVABILO V PODPORNO SKUPINO ZA ŽENSKE

 

Podporna skupina je varen prostor, kjer se pogovarjamo o ženskosti, o stvareh, ki nas bremenijo in predvsem o tem, kako počasi, a vztrajno obrniti  krmilo svojega življenja v smer, ki si jo  sama želiš.

NAMENJENA ŽENSKAM:

 • ki želijo spoznati sebe, ozavestiti svoje vire moči, izboljšati samozavedanje in zavedanja pomembnosti odnosa z drugimi;
 • ki se želijo razbremeniti stresa v življenju ali se soočajo z bolečimi odnosi in čustvenimi ranami;
 • ki si želijo vzpostaviti bolj zadovoljujoče odnose s seboj in z drugimi;
 • ki želijo spremeniti dosedanje nekonstruktivne vzorce vedenja in se želijo osebno opolnomočiti;
 • ki se želijo naučiti postavljati meje in vstopati v čustveno varne odnose;
 • ki se želijo naučiti sprejemanja pomoči in podpore od drugih članic v varnem okolju.

Na voljo je samo 8 mest, zato vas vabimo, da se čimprej prijavite.

Cena: 15€ na eno srečanje/180€ za 12 srečanj po 90 min. Plačilo na prvem srečanju.

Pogoji za vstop v skupino so prostovoljna odločitev, motiviranost za vključitev in sposobnost dolgotrajnejšega rednega udeleževanja srečanj.

Z vsako zainteresirano kandidatko bomo opravili uvodni pogovor. Skupina bo začela z delom, ko bo prijavljenih vsaj 6 oseb.  Srečanja bodo potekala tedensko ob dogovorjeni uri.

 

Prijave in več informacij na: dc.objem@gmail.com  ali  030 649 429.

 

Kdaj pričnemo?

Skupina bo pričela s srečanji predvidoma 4. 11. 2019 ob 17:30 oz. ko bo prijavljenih vsaj 6 žensk.  

Kje bodo srečanja?

V prostorih  Don Boskovega centra Maribor

Engelsova ulica 66, 2000 Maribor

 

Podporna skupina za ženske je skupina, kjer se ustvarja pozitivna klima in predstavlja varen prostor ter preventivo za preprečevanje raznih psiholoških kriz ali čustvenih težav. Podporne skupine se med seboj pogosto razlikujejo, skupno jim je leto, da se med seboj povezujejo osebe s podobnimi težavami ali stiskami. Podporne skupine so navadno majhne skupine, kjer se jih člani udeležujejo prostovoljno ter si med seboj vzajemno pomagajo, svetujejo in si odpirajo nove poglede na aktualne težave.

 

V skupini se ustvari varnost, pripadnost in povezanost, hkrati pa se lahko izrazijo težke ali boleče izkušnje posameznic. Izkušnje, ki so posameznico zaznamovale na svoj način, lahko v skupini ob podpori drugih članic, dobijo nov ali drugačen pomen.  V skupini se tako odpre prostor za sočutje do sebe in do drugih, hkrati pa se okrepi občutek, da v težavah in stiskah ne bomo več same.

Pomembni temeljni koncepti skupine so zaupnostdrža neobsojanja in spoštovanja ranljivosti vsake posameznice ter svobodno odločanje (vedno imate pravico reči ne in ne izvajati določene vaje ali ne odgovoriti na vprašanje, ki se vam postavi).

Skupina je zaprtega tipa – ko se zbere zadostno število oseb, se skupina zapre. Skupina sprejme samo 8 članic, zato da se lahko ustvari intimno, varno vzdušje v skupini in da ima vsaka svoj prostor tudi v pogovornem delu. 

Pogoji za vstop v skupino so prostovoljna odločitev, motiviranost za vključitev in sposobnost dolgotrajnejšega rednega udeleževanja srečanj. Pred vključitvijo v skupino boste vabljene na individualno informativno brezplačno srečanje

 

Skupino vodi: 

Mojca Hojnikmagistrica zakonskih in družinskih študij in terapevtka (stažistka) zakonske in družinske terapije. S terapevtskim izobraževanjem je začela na podiplomskem študiju na Teološki fakulteti v Ljubljani, kjer je zaključila tudi program izpopolnjevanja Zakonske in družinske terapije. Tekom izobraževanja si je izkušnje pridobivala v UKC Maribor, na oddelku za psihiatrijo ter v Salezijanskem mladinskem centru Maribor, pri individualnem delu in obravnavi mladostnikov. Kot strokovna sodelavka deluje v Družinskem centru Objem, kjer opravlja stažiranje iz zakonske in družinske terapije.

Prav tako je koordinatorka tematskih večerov Nemoč odnosa in sodeluje na mednarodnih projektih na temo osebne rasti mladinskih in pedagoških delavcev ter mladih.  Izvaja tudi predavanja o navezanosti v odnosih, alkoholizmu v družini ter o različnih oblikah nasilja v odnosih. Redno se udeležuje dodatnih izobraževanj ter regijskih in nacionalnih strokovnih srečanj iz področja duševnega zdravja. Je tudi članica Zakonski in družinskih terapevtov Slovenije.

Druge reference in izobraževanja:

 • Terapevtska obravnava otrok
 • Terapevtsko delo s peskovnikom
 • Metode in tehnike forenzičnega razgovora z otrokom, ki je bil žrtev spolne zlorabe
 • Močno konfliktne razveze in manipuliranje z otroki
 • Igralna terapija za otroke
 • Pisanje življenjske zgodbe

Publikacije: 
“Psihosocialno-interaktivne igre; Otrin Gašper, Brodnjak Sanja, Hojnik Mojca, Veber Matjaž, Salve 2017 (ISBN 978-961-211-893-8).