V korak z mladimi

ZAO vikend

Rekordna udeležba ZAO-vcev

Takole so zapisali o tem vikendu, katerega se je udeležilo tudi 11 članov ZAO Maribor, na kar smo še posebej ponosni:

 

Letošnjega vikenda ZAO se je udeležilo rekordnih 50 mladih. V petek smo preko svojih talentov tekom velike igre razkrili temo Oratorija 2024: preroka Danijela. Vse svoje moči smo zatem predali aktivnostim, ki so bile del programa vikenda: evalvaciji preteklega leta, načrtovanju prihodnjih projektov, poglabljanju, druženju … Izvedli smo volitve za podpredsednico ZAO. To je za naslednji dve leti postala Petra Čepon.

V soboto smo podrobneje spoznali Danielovo knjigo in oratorijsko zgodbo. Nato nas je obiskal salezijanec Klemen Balažič, ki se nam je pomagal poglobiti v apostolsko spodbudo »Kristus živi«. Po njem nas je papež Frančišek nagovoril, da moramo svoje življenje darovati in imeti velikodušno srce. Le s tem bomo lahko sanjali o velikih rečeh in bomo svoje talente delili in množili v svet.

Mladi smo veliko časa namenili duhovnosti in razmišljali o njej. Ugotovili smo, da se moramo osvoboditi kletk, ki jim (danes) vlada stalno hitenje, nemir, materializem, slepota in strah. Kljub vsemu temu je On vedno z nami, ne glede na pot, ki si jo izberemo. Gospod nas (bo) vedno spremlja(l) in nikakor ne bo dopustil, da bomo padli v prepad. Zakaj? Ker nas neskončno ljubi – v kakršnikoli okoliščini. Nikar ne dvomimo o tej ljubezni, ne glede na vse, kar se nam bo zgodilo v življenju. Papež Frančišek nam sporoča, naj ne preživljajmo časa z uspavano dušo in naj ne gledamo sveta, kakor da bi bili na balkonu.

Vsi udeleženci smo na vikendu ZAO zagotovo odprli svoja vrata kletke in poleteli. To, da smo se udeležili vikenda ZAO, ni bilo nekaj samoumevnega in ni bil zgolj splet naključij. Bilo je mnogo več. Prejeli smo Njegov neodgovorjen klic in ga poklicali nazaj. Njegova dosegljivost ne glede na čas in kraj sta nam dala jasno vedeti, da je On tukaj za nas kadarkoli, kjerkoli – VEDNO JE DOSEGLJIV. Tudi takrat, ko ni signala.

Na vikendu smo se še enkrat več prepričali, da Jezus živi. Živi v nas in živi med nami. Odzovimo se na Njegov klic in ne pustimo klica neodgovorjenega, temveč raje živimo in se izročajmo najboljšemu od življenja.

Špela Novak, T. M.

Veselimo se nove teme ORATORIJA za prihodnje leto: PREROK DANIJEL.

Z novo pomlajeno ekipo, ki daje veliko upanja in zagnanosti, gremo naprej, saj se veselimo prihodnjih oratorijev, animatorjev in udeležencev.

Morda vas zanima tudi