V korak z mladimi

Zakonski jubileji 2022

Bogu hvala za 13 zakonskih parov.

Zahvalna nedelja (prva v novembru) je prav primerna nedelja, da se je nekaj zakonskih parov zahvaljevalo tudi za svoje obletnice sklenitve zakramenta sv. zakona. Bilo je nekaj domačih parov in nekaj parov od drugod, ki so na nek način povezani z Don Boskovim centrom in so zato z veseljem poromali v svetišče Sv. Janeza Boska.

K obnovitvi zvestobe in ljubezni so pristopili še zelo mladi jubilanti, ki letos obhajajo 5. obletnico poroke, najstarejša pa sta bila zlatoporočenca. Med obredom obnovitve zakonske obljube so skupaj molili: “Pri tej sveti maši znova izrekava tiste slovesne besede: ‘Obljubim ti, da ti bom ostal/a zvest/a v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil/a in spoštoval/a vse dni svojega življenja.’ Ohrani naju v svoji ljubezni, da bova še naprej drug drugemu varno zavetje, topla dlan, luč v temi in izvir prave sreče. Daj nama moči, da se bova še bolj oklepala ljubezni do tebe, in bova s svojim življenje pred svetom zvesti priči Jezusa Kristusa, ki živi in kraljuje vekomaj.”

Ganljiv pa je bil tudi trenutek po obhajilu, ko je ena od zakonskih skupin skupaj s svojimi otroci zapela pesem.

Zgled teh zakoncev, ki so nekoč stopili pred oltar in v zvestobi in ljubezni živijo zakrament zakona, naj bo spodbuda mladim parom, da bi tudi oni svojo ljubezen ‘kronali’ s prejemom zakramenta sv. zakona.

 

 

Morda vas zanima tudi