V korak z mladimi

Z žogo za slogo

V evropskem tednu športa živahno tudi v DBC Maribor

Ob letošnjem vstopu v jesen smo se pridružili Evropskemu tednu športa. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos je bil  organiziran že tretjič, od 23. do 30. septembra, njegov poglavitni cilj pa je spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Evropski teden športa v Sloveniji koordinira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z ministrstvi ter številnimi strokovnimi in športnimi organizacijami.

Sledeč vodilni misli Evropskega tedna športa, smo pripravili pester športni program za vse.
V ponedeljek in v petek so se predvsem fantje zbrali pri aktivnosti Nogomet za vse. Prvi dan, v ponedeljek, so fantje na umetni zelenici odigrali nekaj napadov dvojic na en gol, nato pa druženje zaključili s tako imenovano igro »pali guzo«.
V petek se je zbralo več otrok, mladih in nekaj staršev, tako da so lahko formirali ekipe in odigrali hiter turnir.
V torek smo se dekleta zbrale na Zumbi, kjer smo se pretegnile in plesale. Po vadbi smo se še nekaj časa družile ob čaju in sadju. V prijateljskem pogovoru smo reševale vsakodnevne skrbi in si druga drugi podelile nekaj nasvetov. Sklenile smo, da se bomo tedensko dobivale na zumbi v naših prostorih.
V sredo so se otroci in mladi na naših igriščih lahko preizkusili v različnih igrah z žogo. Kot se za Maribor spodobi, je najbolj priljubljen nogomet.
Osrednji dogodek tedna se je zgodil v četrtek, ko smo organizirali že drugi medsektorski turnir v malem nogometu, imenovan Z žogo za slogo. Na povabilo so se odzvale štiri ekipe: ekipa Policijske uprave Maribor, Radvanjski lisjaki, ekipa Salezijanskega mladinskega centra in ekipa Športnega centra Tempo. S turnirjem želimo vsako leto opozoriti na večja družbena, politična in kulturna razhajanja v našem narodu in v državi. V ospredje postavljamo ideal poštenosti in medsebojne sloge. Prav s turnirjem, ki povezuje različne družbene akterje, želimo podati sporočilo, da je medsebojna sloga mogoča, da je potrebna in da si moramo zanjo prizadevati. To se je pokazalo skozi dobro odigrane tekme in kot pomoč ob padcih tekmovalcev iz nasprotnih ekip. Na turnirju je prvo mesto osvojila ekipa Policijske uprave Maribor. V večernih urah smo zaključili ob pogostitvi in pogovoru.
Opažamo, da nas šport povezuje, nas sprošča, hkrati pa nam pove veliko o naši fizični pripravljenosti. Zato velja BITI AKTIVEN vse leto in ne le v tednu športa.

Besedilo in fotografije: Nives B. 

Morda vas zanima tudi