V korak z mladimi

Vrnili smo obisk

V Trinidadu

Od 10. do 17. julija smo se mladinski delavni in dva mlada iz našega društva odzvali na povabilo mladinskih delavcev iz mesta Tunapuna n Trinidadu.

Srečali smo se z animacijsko skupino v njihovem združenju in sodelovali na njihovem tridnevnem programu. Za mlade in otroke smo pripravili glasbeno in športno delavnico. Drug od drugega smo se naučili nekaj hitrih iger za prosti čas in vzpostavljanje dobrega vzdušja v skupini.

V času našega gostovanja na Trinidadu smo obiskali tudi sirotišnico za otroke s posebnimi potrebami, kjer smo z varovanci preživeli popoldan, se z njimi družili, igrali namizne igre in prepevali pesmi.

Za mlade in njihove mladinske delavce smo izvedli delavnico »osebne rasti«, na kateri se je odprla zanimiva debata. Videli smo, da o nekaterih področjih razmislimo zelo podobno, smo pa našli tudi nekaj razlik, ki so odraz različnosti kulture.

Dnevi v dobri družbi, vedno prehitro minejo, zato je napočil čas slovesa. A kljub temu smo ostali povezani in kmalu bomo začeli pripravljati naša naslednja srečanja.

Morda vas zanima tudi