V korak z mladimi

“Vikend” priprave na zakrament svete birme

Hitro, hitro, birma bo zdaj zdaj tu :)

Pretekli petek in v soboto, se je 25 birmancev aktivno in intenzivno pripravljalo na prejem zakramenta svete birme naslednjo soboto.

Preko filma “Čudeži z nebes” (Miracles From Heaven) so spoznavali, kaj pomeni resnična vera v življenju težkih zapletov, bolezni, trpljenja – nasploh vsega, kar nam življenje prinese.

Program je vodil domači župnik, salezijanec Janez Potočnik, pri tem so mu v soboto priskočili na pomoč še tri laikinje – animatorka Lucija, laiška misijonarka in katehistinja Maja ter dolgoletna sodelavka, poročena mama Katja. Da so tudi želodčki bili “na mestu”, je poskrbel ekonom in kaplan Mitja.

Vreme je odlično služilo in bilo je (še) relativno malo karanten, da se je res večina lahko udeležila tega vikenda.

Preko igre, pogovora, filma, pričevanja, nazornih življenjskih modrosti, molitve in razvedrila se je skupina birmancev, ki prihajajo iz župnij Radvanje in Maribor Sv. J. Bosko, uspela dokaj dobro povezati in razpeti vsaj malo svoja jadra odraščanja v veri, v katera bo močno zapiha veter Svetega Duha. Za večino je bil dober uvod v birmansko devetdnevnico in neposredne priprave, za druge prvi stik z resnejšimi pripravami (glede na lani), za tretje pa je bila to priložnost, da vero okrepijo preko medvrstniških odnosov…

Več o dogajanju pa naj spregovorijo slike 🙂

 

Morda vas zanima tudi