V korak z mladimi

VELIKONOČNI PRAZNIKI ’20 – VODIČ

Povezani v molitvi

dig

Spoštovani bratje in sestre – vsi verniki: starši, veroučenci, animatorji in drugi mladi, vsi starejši, bolni in osamljeni … in vsi, ki čutite pripadnost župniji Maribor Radvanje in Maribor Sv. Janez Bosko. Letos bomo velikonočne praznike obhajali malo drugače. Vabimo vas, da si zares vzamete čas, sami zase in v družinah, da bi vas velikonočno spročilo Jezusa Kristusa, ki je živel, trpel, umrl in vstal za nas močno nagovorilo, da bi svoja srca spet bolj odprli Kristusu in se letos še bolj zavedli: Kristus je vstal in živi, Kristus nam prinaša mir, veselje in upanje. On je z nami. V teh dneh smo vaši duhovniki iz Don Boskovega centra v molitvi močno povezani z vsemi vami in vas vse lepo pozdravljamo ter voščimo blagoslovljene velikonočne praznike: župnik Franc Brečko, Janez Potočnik, Srečko Golob in Tone Ciglar.

– V nedeljo 5. aprila je 6. postna oz. CVETNA NEDELJA. Sv. mašo lahko spremljate po TV SLO2 ali na radiu Ognjišče ob 10.00. Doma pripravite zelenje (npr. zelenje z vrtov, butare, presmece) in ga blagoslovite  z blagoslovljeno vodo. Ob 11.35 vabljeni k ogledu tedenskega nagovora nadškofa Zoreta na TV SLO1.

– V četrtek 9. aprila je VELIKI ČETRTEK, ko se spominjamo ustanovitve sv. maše, duhovništva in postavitve zapovedi ljubezni, ko je Jezus učencem umil noge. Ob 18.30 se nam pridružite v molitvi, ko bomo v cerkvi maševali za vas in po vaših namenih. V tem času lahko molite svetli ali žalostni del rožnega venca s prošnjo za duhovne poklice. V molitvi se lahko spomnimo tudi naših letošnjih prvoobhajancev.

– V petek 10. aprila je VELIKI PETEK, ko se spominjamo Jezusove smrti na križu. Ob 15.00 se lahko na radiu Ognjišče pridružite molitvi križevega pota. Med večernimi obredi ob 18.30 lahko molite križev pot ali žalostni del rožnega venca s prošnjo za našo župnijo, vse preizkušane, bolne in rajne in/ali preberete pasijon iz Janezovega evangelija (Jn 18,1-19,42). Zvečer lahko na TV SLO1 spremljate križev pot papeža Frančiška.

– V soboto 11. aprila je VELIKA SOBOTA, ko se spominjam Jezusa v grobu. Doma pripravite velikonočna jedila in se udeležite TV prenosa blagoslova velikonočnih jedil iz mariborske stolnice (TV SLO1, predvidoma ob 15.00 in 17.00). Vabimo vas, da jedila blagoslovite tudi sami (molitev na 3. strani). Ob 14.00 bomo v salezijanski skupnosti opravili blagoslov jedil – v duhu povezani z vami vsemi. Velikonočno vigilijo bomo obhajali ob 18.30. Vabljeni, da se nam doma pridružite v molitvi ob prižganih svečkah in branju Svetega pisma (odlomki – hozana.si).

– V nedeljo 12. aprila je VELIKA NOČ, praznik Gospodovega vstajenja. Ob 10.00 lahko spremljate prenos  sv. maše iz mariborske stolnice (TV SLO2). Ob 9.00 bomo salezijanci MB skupnosti z vsemi vami povezani v mašni daritvi. Ob 11.20 vabljeni k ogledu tedenskega nagovora nadškofa Zoreta na TV SLO1. Ob 12.00 lahko spremljajte prenos papeževega blagoslova Urbi et Orbi, ki bo predvidoma ob 12.00 na TV SLO1.

  • MOLITEV za blagoslov velikonočnih jedil: Znamenje križa – Desetka rožnega venca (ki je za nas križan bil) –Božja beseda: Berilo: 5 Mz 8, 2-3; Evangelij: Jn 6,47-51.
    Blagoslovna molitev (po možnosti jedila ob molitvi pokropimo z blagoslovljeno vodo):
    Molimo. Bog, naš Oče, od tebe so vse dobrine, od tebe je vse, kar smo in kar imamo. Blagoslovi (+) te jedi in nas nauči, da bomo v tvojih darovih gledali tvojo neskončno ljubezen. Vsi, ki jih bomo uživali, naj se veselimo telesnega in dušnega zdravja. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
  • MOLITEV za blagoslov velikonočnega zajtrka: Znamenje križa – Oče naš … Zdrava Marija …
    Blagoslovna molitev
    Molimo. Nebeški Oče, blagoslovi ta velikonočni zajtrk. Naj nas velikonočni prazniki tako preno-vijo, da bomo vedno bolj hrepeneli po duhovni hrani ter jo našli v tvoji besedi in sveti evharistični skrivnosti. Po Kristusu, našem Gospodu.  Amen.

SVETO MAŠO lahko spremljate prek naslednjih medijev: TV SLO2: nedelja / 10.00; TV Exodus: vsak dan ob 6.00, 12.00 in 18.00; Radio Ognjišče: delavniki / 19.00, nedelje / 10.00. 

DAR za sv. maše ali za potrebe cerkve (puščica) lahko oddate na naslov (namen plačila: maša oz. dar)
Don Boskov center, Engelsova ul. 66, Maribor – TRR SI56 6100 0001 5103 344.
Župnija MB – Radvanje, Lackova ul. 2, Maribor – TRR SI56 6100 0001 5303 649. 

Morda vas zanima tudi