V korak z mladimi

Srečanje z vrhovnim predstojnikom Ángelom Fernández Artime

V sredo, 8. maja, se je v našem centru zbrala salezijanska družina, don Boskovi prijatelji in mladi na srečanju z vrhovnim predstojnikom Ángelom Fernández Artime. Srečali so se tudi predstojniki salezijanskih inšpektorij Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Češke, Slovaške, Poljske, Ukrajine, Belorusije, Avstrije, Nemčije, Belgije, Irske, Malte, Francije in Bližnjega vzhoda. Na srečanje je prišel tudi vrhovni predstojnik, nekateri člani vrhovnega sveta salezijanske družbe ter voditelji in predstavniki skupin salezijanske družine.

Tako smo naše svetišče sv. Janeza Boska napolnili s pesmijo, nagovori, glasbo in akrobacijami.

Gostitelj, inšpektor Marko Košnik, je pozdravil vse udeležence in zaželel prijetno druženje. Navzoče je pozdravil tudi pokrajinski svetovalec salezijanske pokrajine Srednja in severna Evropa Tadeusz Rozmus, sicer voditelj srečanja v Veržeju, ki se je salezijancem, salezijanski družini in mladim zahvalil za odličen sprejem in organizacijo vseh dogodkov.

Za njim je mikrofon prevzel delegat vrhovnega predstojnika za salezijansko družino, ki je k besedi povabil navzoče voditelje in predstavnike skupin salezijanske družine: s. Mojco Šimenc, HMP, inšpektorico slovensko-hrvaške inšpektorije, vrhovno odgovorno za Don Boskove prostovoljke, odgovornega za salezijance sotrudnike na pokrajinski ravni, predsednika svetovnega združenja bivših gojencev in tajnika organizacije »Don Bosco International«.

Sledil je ogled dokumentarnega filma o Božjem služabniku Andreju Majcnu, ki sta ga pripravila salezijanska agencija ANS in IME Comunicazione v sodelovanju s slovensko salezijansko inšpektorijo. Delno so ga posneli tudi v Sloveniji.

Kulturni progam so pripravili in pevci in pevke Gimnazije Želimlje pod vodstvom Polone Stegu, Ana Plahutnik s spremljavo Tomaža Plahutnika na citrah in Miha Benedik na violončelu. Mladi iz skupine Fuskabo – mladinskega socialnega cirkusa pod vodstvom Zefa Berišaja pa so s svojimi nogohitrskimi in rokohitrskimi spretnostmi jemali dih gledalcem.

Vrhovni predstojnik se je, obdan z otroki, ki so se zgrnili okoli njega, v svojem kratkem nagovoru zahvalil za sprejem in vse spodbudil k nadaljnji zvesti hoji za Gospodom po don Boskovi poti. Otroci in mladi iz Don Boskovega centra Maribor so ob zaključku progama v cerkvi zapeli pesem Naj veselje bo tvoja cesta ter se z naročno lutko don Boska, pastirsko palico in šopkom šmarnic vrhovnemu predstojniku prisrčno zahvalili za obisk in vso podporo.

Druženje se je nadaljevalo v atriju Don Boskovega centra ob ogledu zračnih akrobacij skupine Fuskabo, sproščenih pozdravih in pogovorih ter odlično pogostitvijo za vse zbrane.

 

Morda vas zanima tudi