V korak z mladimi

Skok v poletje

1. - 12. julija 2019

Tudi letos z nami kar 250 otrok in 25 mladih.

V letošnji Skok v poletje nas je popeljala zgodba pisatelja Franceta Bevka o Petru Klepcu in njegovi moči. Tako smo ob njem spoznavali tudi svojo moč in se učili kako jo uporabiti za dobro. Naša jutra so se začela že ob 7, ko so k nam prišli prvi nadobudneži, še malce zaspani. Po jutranjem pozdravu je sledil ples ob bučni glasbi, da smo dodobra prebudili za nadaljnje delo. S pesmijo smo pričakali dnevno zgodbo o močnem Klepcu nato pa smo se o tematiki pogovarjali v manjših skupinah. Po malici so sledile delavnice. Letošnja izbira je bila pestra. Mladi in otroci so v,  kuharski delavnici preizkušali nove recepte in se sladkali, izdelali so si unikatne zapestnice, barvali kamenčke in nanje pisali spodbudna sporočila, iz volne pletli kapice za obeske, iz recikliranih materialov so si naredili hranilnike, v delavnice o varnosti v prometu so se seznanili z obnašanjem v prometu in na cesti, v delavnici prve pomoči jim je bodoča zdravnica pokazala nudenje prve pomoči v primeru manjših in večjih nesreč, v plesni in pevski smo se naučili nove plese in pesmi, mnogi so se preizkusili v risarski delavnici in pri risanju portretov, tisti bol znanja željni pa v znanstveni delavnici, seveda pa ni manjkalo športnikov v športni delavnici v preizkušanju spretnosti v različnih športih. Popoldnevi so bili rezervirani za veliko igro v kateri so se skupine pomerile v različnih izzivih. V petek popoldan prvega tedna pa smo imeli vodne igre.

Ker nam je vreme letos bilo zelo naklonjeno smo v torek prvega tedna izkoristili za kopanje na Mariborskem otoku kamor smo se v policijskem spremstvu odpravili s kolesom. V drugem tednu pa smo z mlajšimi odšli v Bumbar park, večji pa na Pohorje na vožnjo s električnimi sanmi.

Četrtki so že tradicionalno rezervirani za izlete. V prvem tednu smo se odpeljali k jezeru pred Mursko Soboto, kjer je na novo urejen motorik park in se kopali v jezeru. V drugem tednu pa smo se odpeljali v Podčetrtek. Tu smo se najprej posladkali v čokoladici, na Jelenovem grebenu smo se srečali z jeleni in košutami, lastnik nam je povedal veliko zanimivosti o teh živalih in kako sam skrbi zanje. Izlet smo zaključili z obiskom Koče pri čarovnici.

Zadnji dan, v petek drugega tedna, smo pripravili predstavitveni program za starše in obiskovalce.

Hvala vsem mladim prostovoljcem animatorjem, ki del svojih počitnic žrtvovali in pripravili program, delavnice igre.

Hvala vsem dobrotnikom, ki ste darovali hrano in priboljške.

Hvala avtobusnemu prevozniku Tajhman za usklajevanje in prijazne šoferje.

Hvala Bumbar parki in PohorJET-u za sprejetje skupine in prilagoditev urnika obratovanja.

Hvala vsem staršem za izkazano zaupanje.

 

Morda vas zanima tudi