V korak z mladimi

SKOK V POLETJE 2020

ZA-UPAM, zato si UPAM

Letošnji SKOK V POLETJE je minil predvsem v znamenju za-upanja. Upali smo, da ga bomo lahko izpeljali, kljub strogim omejitvam in higienskim smernicam v času po epidemiji COIVD 19. In na koncu … se je vse srečno izteklo!

Letos smo za osrednji lik počitniškega programa SKOK V POLETJE izbrali biblično osebo, in sicer kraljico Estero, ki s svojo močno zgodbo najbolj zgovorno nagovarja prav mladega človeka, z njeno pomočjo pa smo otrokom približali tudi nekatere vrednote, kot so lepota, odgovornost, post, zaupanje in hvaležnost, vsako izmed njih pa smo na dnevni ravni vpletli še v debatne delavnice in spremljevalne kreativne ali športne aktivnosti. Vsemu temu smo dodali tudi kanček otroške radosti, vsakodnevno prepevanje letošnje himne, ki prav tako sliši na ime Kdor zaupa, ta si upa, in obilo nepozabnih vragolij, zaradi katerih so otroci domov odhajali z nasmejanimi obrazi.

Zaradi strogih ukrepov in preventivnih smernic s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smo otroke -katerih število je bilo tokrat precej omejeno-  že v osnovi delili v ločene skupine, v katerih so se nato pod strokovnim vodstvom in v družbi animatorjev nahajali ves čas trajanja oratorija. Kljub temu, da smo bili primorani nekatere aktivnosti povsem spremeniti in jih čim bolj dosledno prilagoditi trenutnim razmeram, pa smo otrokom vendarle lahko ponudili priložnost, da tudi letošnje počitnice preživijo čim bolj aktivno in razigrano.

Skratka, skupaj smo dokazali, da nam zaupanje vliva upanje in pogum, omogoča pa konkretne in zato tudi prave odločitve. Na določene stvari namreč žal nimamo vpliva, tudi sveta najbrž nikoli ne bomo zmožni povsem spremeniti … lahko pa mu nekaj damo.

Na primer, nekaj lepega. In to nam je tudi letos več kot uspelo.

Morda vas zanima tudi