V korak z mladimi

POLETNI PROGRAMI PRI NAS

živahno, divje, radostno in polno mladosti :)

Za nami sta dva počitniška programa, ki smo jih izvajali v našem Don Boskovem centru v teh julijskih dneh. Prvi je Oratorij, drugi pa Skok v poletje I za otroke. Naj dam več pozornosti oratoriju, ki je potekal med 28. 6. in 9. 7. Osrednji lik oratorija je bil mladi Italijan, bl. Carlo Acutis. Ob njem so otroci spoznavali vrednote kot so pozornost do drugih, vedoželjnost, zmernost, dobrosrčnost, hkrati pa si tega 15-letnega svetnika ne moremo predstavljati brez zazrtosti v večnost in v evharistijo, ki je od 7. leta starosti ni niti en dan opustil z vsakodnevnim obiskom svete maše. Umrl je leta 2006 in bil že lani razglašen za blaženega.

Na oratoriju se je letos zbralo v 1. tednu okoli 60 otrok in 20 animatorjev, v 2. tednu pa okoli 80 otrok in 25 animatorjev. Še posebej smo se udomačili na notranjem dvorišču centra, kjer smo imeli glavno skupno dogajanje,  saj smo zaradi Covid-ukrepov večino stvari in programa imeli po skupinah. Poromali smo na Pekrsko gorco in v Radvanje, se obakrat spustili s sankami po Pohorju in se ohladili na Mariborskem otoku. Zahvalo in ponos še enkrat izražam vsem sodelavcem, zaposlenim, sal. skupnosti – župniku Francu in ravnatelju Janezu, voditeljici 2. tedna Luciji, prostovoljki Poloni, 6 vodjem skupin in vsem animatorjem za preživet in podarjen čas z otroki.

Hvala tudi tistim, ki ste poskrbeli za kvalitetno sproščeno Skok v poletje I, kjer je bilo 30 otrok: Tjaši, Moniki, Mojci, Poloni, (drugi) Mojci in Dolores. Verjetno si bomo najbolj zapomnili skupne igre doma in v Magdalenskem parku, pohod na slap Šumik (in seveda kopanje 🙂 ), ne bomo pozabili skupnih odličnih zajtrkov in kosil, predvsem pa otrok, ki so znali skrbeti drug za drugega po sistemu: starejši pazi na mlajšega. 

Več fotografij pa najdeš tudi tukaj 🙂

Morda vas zanima tudi