V korak z mladimi

Plenum Škofijske Karitas Maribor

1.261 sodelavcev – prostovoljcev Karitas iz 93 Župnijskih karitas, ki delujejo na področju nadškofije Maribor, je skupaj opravilo 124.811 ur prostovoljnega dela in nudilo pomoč 14.976 osebam v stiski.

Več kot 300 prostovoljcev in sodelavcev župnijskih in nadškofijske Karitas mariborske nadškofije se je v soboto, 9. marca, zbralo v prostorih župnije Maribor – sv. Janez Bosko na plenumu. Vodilo plenuma je bila misel iz Pisma Kološanom: Oblecite čim globlje usmiljenje.

Plenum so začeli z mašo, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval nadškof Alojzij Cvikl. Prostovoljcem in sodelavcem Karitas se je zahvalil za več tisoč prostovoljnih ur sočutnega dela za bližnjega v stiski.

V nadaljevanju plenuma so po maši navzoče pozdravili gostje, osrednje predavanje pa je imel varaždinski škof, predsednik Caritas Hrvaške Bože Radoš. Karitas je postavil v samo srčiko Cerkve. Brez Karitas Cerkve ni, je poudaril. Srce prostovoljcev je tisto, s katerim Bog ljubi bližnjega. Njihove roke so tiste, ki dajejo in božajo. Noge so tiste, s katerimi prihajajo k ljudem v stiski.

Nadaljevanje v viru, iz katerega je povzeto.

 

Morda vas zanima tudi