V korak z mladimi

Morski užitki

22. - 26. julij 2019

Naše poletno dogajanje smo sredi julija preselili na morje. Tokrat smo se z avtobusom odpeljali v Ankaran. Ker nam je bilo lani tako všeč smo tudi letos bili nastanjeni v Salezijanskem mladinskem centru Ankaran. Tako smo do morja imeli le nekaj korakov in pa neskončno možnosti za športne igre na njihovem dvorišču.

Teden smo izkoristili za raziskovanje obale. Tako smo se s turističnim avtobusom odpeljali na kopanje na Debeli rtič in v t.i. policijski kamp. Vsaka od lokacij je ponujala svoja doživetja. Seveda ni šlo brez odkrivanja podvodnega sveta, srečanja z meduzo, nabiranja školjk, obmetavanja z morkim peskom in travo, tunkanja… Večeri pa so bili namenjeni plesu, petju in družabnim igram, nogometu in odbojko. Veliko je bilo smeha in zabave. Tokratno morje je posebej zaznamovala družabna igra s kartami imenovana Ligretto. Dodobra smo se naučili štet do 10 in se izurili v pozornosti in hitrosti.

A teden na morju prehitro mine in tudi naše morje se je izteklo. V petih dneh so se spletla nova prijateljstva, simpatije in se nabralo veliko lepih trenutkov.

Hvala vsem mladim prostovoljcem animatorjem, ki so z veliko odgovornostjo prevzeli skrb za otroke in program.

Hvala avtobusnemu prevozniku Tajhman za prevoz.

Hvala vsem staršem za izkazano zaupanje.

Morda vas zanima tudi