V korak z mladimi

Kamp izkustvenega učenja

15.-19. 7. 2019 na Pohorju

Izkustvo, ki spreminja.

Tokratni že tretji po vrsti Kamp izkustvenega učenja je bil tokrat res poseben. Prva posebnost je bila že v razlika v letih udeležencev. Tokratnega tabora se je udeležilo lepo število osnovnošolcev in srednješolcev, ki so kljub starosti razliki spletli prijateljske vezi in med sabo sodelovali. No razen pri igrah, ko je bilo potrebno zmagati. Na kampu je v ospredju izkustvo in izkušnja skupih dinamik, delavnic in vsakdanjih opravilih pri skupnem bivanju.

Prav skupno sobivanje prinaša veliko prednosti za učenje in spoznavanje, saj so otroci in tudi mladi učitelji drug drugemu.

Posameznemu dnevu je bila namenjena njegova vrednota, tako so se na kampu zvrstie naslednje: sodelovanje, vztrajnost, iznajdljivost, narava, delavnost. Te vrednote so nam  pomagale pri dejavnostih učenja zabavne fizike in kemije, kjer so prepotrebne veščine medsebojne pomoči in vztrajanja, pa tudi hitrega iskanja rešitev.

Dan je bil poln pestrega dogajanja in zato vedno prekratek. Popoldnevi so bili namenjeni zanimivim delavnicam. Angleški jezik smo se učili preko zabavnih iger. Na Areh smo se odpravili kar peš, kjer smo si privoščili hrenovke in tvist na ognju. Sprehodili smo se tudi do š do trikotne jase na PohorJet, enkrat pa do slapa Šumik. V gozdu smo izkusili tudi pot preživetja, na kateri ne sme manjkati blata. Ob večerih smo imeli nočno gozno igro, se zbirali okrog ognja s pesmijo in klepetom, gledali film in tudi šli z baklami opazovat Pohorje ponoči.

Kamp je lepo uspel za kar gre zahvala mladim animatorjem in pa mentorjem, ki izvajajo večino programa, na ta način pa tudi oni sami pridobivajo prepotrebne veščine in praktična znanja za življenje.

 

Morda vas zanima tudi