V korak z mladimi

Duhovne vaje za birmance

Skupina osemnajstih fantov in deklet iz župnije Sv. Janez Bosko in Radvanje je v Želimljem razmišljala o družini, ljubezni in veri.

Od 1. do 3. marca smo preživeli z birmanci na duhovnih vajah. Z avtobusom smo se odpeljali v Želimlje, kjer smo bivali. Na vikendu smo spremljali družino Krudovih in skupaj z njimi razmišljali o družini, ljubezni in veri. O teh temah in še čem smo se pogovarjali vsi skupaj in tudi v manjših skupinah. Veliko smo tudi prepevali, sobotno popoldansko lepo vreme pa izkoristili za igre na igrišču. Obiskal nas je tudi p. Peter Vrabec, ki je eksorcist v novomeški škofiji. Z njim smo se pogovarjali o Svetem pismu in veri v Boga. Povedal nam je, kaj vse je doživel pri svojem delu, ko ga obiščejo predvsem ljudje, ki so se na tak ali drugačen način odvrnili od Boga in se zapletli v mreže hudega duha. Negovo pripovedovanje nam je bilo zelo zanimivo in si ga bomo gotovo zapomnili. Pozno popoldne smo imeli spokorno bogoslužje in opravili sveto spoved ter obhajali sv. mašo. Po večerji je sledil družabno-zabavni večer. V dneh naših duhovnih vaj smo prisluhnili tudi trem pričevanjem: katehistinja Dragica nam je povedala o družini, v kateri je odraščala in kako si je potem tudi sama ustvarila družino; katehistinja Katja nam je zaupala, kako se je zaljubila v svojega moža, Nives pa pričevala o svoji odločitvi za življenje po veri.
Dnevi so hitro minili in že je bila tu nedelja, ko smo pospravili hišo in se z avtobusom odpeljali nazaj v Maribor, domov.

Morda vas zanima tudi