V korak z mladimi

Delavnica: ADVENTNI VENČKI

V soboto, 30. novembra, smo v igralnici mladinskega centra izdelovali adventne vence. Zanje smo najprej pripravili osnove, na katero smo napletli zelenje nato pa jih okrasili s štirimi svečami in okraski. Tokratna delavnica je bila rekordno obiskana. Vsako leto se na delavnici zberejo družine z otroki, mladi in naši prostovoljci. Za izdelavo smo uporabili predvsem naravne materiale.

Za obod so možje iz župnije že med tednom nabrali vejice smreke in ciprese, za okrasje pa smo uporabili lupine oreha, storže, posušeno pomarančo in tudi pisane okrasne trakove in pentlje. Seveda ne gre brez štirih sveč, ki nam odštevajo štiri tedne do praznovanja božiča.

Vsako leto znova veliko število otrok, mladih in staršev pritegne delavnica izdelovanja adventnih venčkov. Lepa tradicija nam govori o tem, kako venček ponazarja še 4 tedne do božičnega praznika. Advent bo hitro minil in že bo tu božič, pa novo leto in počitnice, ki jih že nestrpno vsi pričakujemo. Ko bomo vsako nedeljo prižgali eno svečo več, nam bo naraščanje luči simbolizira rast dobrega v življenju.

V sproščenem in že prazničnem  vzdušju ob toplem čaju  smo se lepo podražili in poklepetali.

Morda vas zanima tudi