V korak z mladimi

DEJAVNOSTI V DON BOSKOVEM CENTRU V LETU 22/23

 

Na nekatere dejavnosti se je še možno prijaviti

na tej povezavi.

1. Cirkuške veščine

Namenjeno otrokom od 7. do 13. leta. Vabljeni s predznanjem ali brez predznanja. Izvaja študentka z izkušnjami in šolo za cirkus. Plačljivo.

Zadnjo sredo v septembru bomo (spet) začeli s tedenskimi cirkuškimi srečanji v Mariboru, kjer bodo otroci preko igre in različnih aktivnosti, spoznavali odštekane cirkuške rekvizite in pridobivali pomembne veščine za življenje. Namenjeno je osnovnošolskim otrokom. Srečanja bodo dolga 1 uro in bodo potekala v Don Boskovi dvorani. Cena je 20 evrov na mesec. Ta srečanja bova vodili moja desna roka pri cirkusu, Tjaša Hameršak in Nastja Fekonja.

2. Počitniški oratorij (jesenske in zimske počitnice)

Za osnovnošolce od 1. do 8. razreda. Prijave bodo možne v oktobru 2022 in v januarju 2023. Tridnevni mini oratorij z delavnicami, igrami in vsebino za vzgojo otrok. Plačljivo.

3. Oratorij (dva tedna v poletnih počitnicah)

Za osnovnošolce od 1. do 8. razreda. Prijave bodo možne v maju 2023.

10-dnevni (sobote in nedelje izvzete) oratorijski program z delavnicami, igrami in z vsebino za vzgojo otrok. Plačljivo.

4. Poletno varstvo (v juliju in avgustu)

Za osnovnošolce od 1. do 8. razreda. Prijave bodo možne v maju 2023. Tritedensko varstvo s preprostim celodnevnim programom z animacijo in hrano. Plačljivo.

5. Krožek fantovskih mojstrov modelarjev: 

Za fante osnovnošolce od 5. razreda naprej. Krožek za razvijanje ročnih spretnosti v delu z lesom, kovino in drugim gradbenim materialom. Plačljivo (50€ / leto). Krožek bo ob ponedeljkih od 17.30 do 19.00.

6. Sezonske kreativne delavnice:

Delavnice, namenjene osnovnošolcem ali mlajšim za izdelovanje okrasja, voščilnic in drugih uporabnih pozornosti predvsem v jesensko zimskih mesecih pred prazniki. 

  • Adventne delavnice – božični okraski in voščilnice

Delavnica je namenjena otrokom in otrokom v spremstvu staršev, ki bi si radi izdelali kakšen adventno-božični okrasek ali voščilnice.

Ob ponedeljkih (28. 11., 5. 12., 12. 12., 19. 12.) med 17.00 in 18.30.

Prostovoljni prispevki za material.

7. Dekliška odbojka:

Lažji športni treningi odbojke za osnovnošolke in srednješolke s poudarkom tudi na občečloveških verdnotah in vključitev v Športkat ligo s 7. krogi turnirskih tipov tekem skozi sezono. Plačljivo (10€/mesec). Ob sredah 19.15 – 20.30 in ob četrtkih 19.30 – 21.00.

8. Nogomet za fante:

Lažji športni treningi za mlajše osnovnošolce (2006 in mlajši) in za starejše osnovnošolce in srednješolce (1999 in mlajši) s poudarkom tudi na občečloveških vrednotah. Treningi bodo predvidoma 1-2 tedensko. Predvidoma večkrat letno bodo prijateljske tekme in verjetno še kak domači turnir. Plačljivo. Cena: 10€/mesec. Ob sredah 18.15 – 19.30.

9. Ministranti:

Skupina katoliških ministrantov za fante, delujočih v župniji sv. Janeza Boska. Srečanja in vaje ob sobotah dopoldan. Brezplačno.

10. Kuharski krožek:

Kuharska delavnica za dekleta za učenjem, novimi recepti in vajo v peki in kuhanju. Lačnih ust ne boste nikoli. Plačljivo (2,5€ na delavnico). Ob petkih 17.00-18.00.

11. Slavilni večeri (večkrat letno):

Skupina, ki organizira, pripravlja in vabi mlade na večere krščanske slavilne glasbe z različnimi bendi. Predvidoma bodo štirje četrtki v novembru, januarju, marcu in maju. Datumi bodo objavljeni naknadno.

12. Rekreativna odbojka:

Rekreacija za mame/očete ali može/žene. Športna kondicija in vrhunski nivo znanja ni potreben. Cena in termin po dogovoru.

13. Fotografski krožek:

Krožek za spoznavanje umetnosti fotografiranja in obdelave slik. Namenjeno predvsem srednješolcem in zadnji triadi osnovnošolcev. Plačljivo.

14. Japonsko mečevanje:

Namenjeno srednješolcem in študentom (M/Ž). Več info na: https://www.kjm.si/ .

15. Prostovoljna animacijska skupina za navzočnost v igralnici ali na igrišču:

Skupina ljudi (srednješolci, študentje in odrasli), ki z veseljem nekaj časa v popoldanskih ali večernih urah preživijo z mladostniki na igrišču ali v igralnici. Predznanje športa ali drugih spretnosti ni potrebno. Potreben pa je pogum za prvi korak in domač pristop do vseh obiskovalcev.

16. Mladinska skupina:

Skupina za mladostnike in mlade, ki želijo poglobiti vero in iščejo odgovore na različna življenjska vprašanja, ki se jih ne obravnava v šolskih sistemih. Torki ob 19.00. Brezplačno.

17. Animatorska skupina:

Animacijsko-mladinska skupina mladih, ki pripravljajo programe, rastejo v povezovanju, odnosih, se družijo in z navdušenjem in veseljem animirajo mlajše. Zaželjeno po birmi ali srednješolci. Petki ob 20.00. Brezplačno.

18. Angleška konverzacija

Vaje v pogovorih in praktični angleščini za srednješolce. Termini še niso znani. Prijave že možne.

 19. Dvomesečni Twirling tečaj

Si pripravljena na nekaj novega? Morda iščeš enostaven in občudovan ples? Morda nekaj, kar bo tvojim prijateljem izgledalo nemogoče, ko jim boš pokazala nov trik? Pridruži se plesu vrtenja palice! Dobrodošla pri twirlingu! Twirling je preplet plesa in elementov s twirling palico.

Vabljene vse osnovnošolke! 

Ob koncu pandemije želimo namreč otroke in mladino ponovno vzpodbuditi h gibanju. Ker se marsikdo stežka odloči za večletno pridružitev kakšnemu športnemu klubu, smo pri twirling športu poleg delavnice za vas pripravili tudi dvomesečni TWIRLING TEČAJ, ki se bo odvijal oktobra in novembra 1-krat na teden v Salezijanskem mladinskem centru MB (Don Boskova dvorana). Tečaj se bo končal z NASTOPOM v začetku adventnega časa. Tip plesa in glasbo seveda prilagodimo glede na starost in sposobnosti. Naučile se bomo različnih enostavnih elementov s palico, metov in podaj ter pridobile samozavest v plesu in nastopanju! Cena dvomesečnega tečaja skupaj z nastopom je 45 €. Na nastopu vstopnine NI!

Prijavnice za tečaj boste lahko izpolnili na delavnici ali na prvem treningu tečaja. Na prijavnici bodo zapisani tudi termini treningov.

KONTAKT: 070 99 55 94 (Trenerka Kim)

20. Igralnica

Naša igralnica in klubski prostori so odprti v mrzlih in deževnih dnevih vsak dan med 16.00 in 18.30. Vabljeni

21. Igrišča

Igrišča odprta vsak dan, razen izjem (državni in Cerkveni prazniki) med 15.00 in 18.30. V poletnih mesecih pa med 15. in 21. uro.

 

Morda vas zanima tudi