V korak z mladimi

Slavljenje družin

12. januar (sobota) 2019, 15.00, Don Boskov center Maribor, Engelsova 66.  Med nami bosta pričevala gosta – zakonca Dani in Vilma SITER.  TEMA: Životariti ali živeti!?

Prvo srečanje v novem letu nam bo ob vseh obljubah dalo misliti, ali želimo živeti ali životariti. Verjamemo, da je živeti polno življenje tisto, za čemer hrepenimo. Zato ste lepo vabljeni, da se nam pridružite, tokrat v soboto 12. januarja ob 15.00 uri v Don Boskovem Centru na srečanju z Danijem in Vilmo Siter. Ustanovitelja društva Družina in življenje sta svoje življenje posvetila delu z zakonci. Pričujeta, da je za dobre odnose potrebno znanje in delo. Vse to pa začinjeno z božjim blagoslovom.
 Več o njiju si lahko preberete na spletni strani http://www.diz.si/o-nas/ekipa/ .

 

Pozdravljeni!
Začenjamo z novo sezono slavljenja, pričevanj in druženja – VSAKO DRUGO NEDELJE V MESECU ob 16.00 – in sicer se dobimo v Don Boskovem Centru, na Engelsovi ulici 66 v Mariboru. Bog nas milostno blagoslavlja tudi v stiskah. Tisti, ki ste aktivni na naši facebook strani Družine veselja. Življenjepise pričevalcev si lahko preberete v nadaljevanju.
Dovoljeno je povabiti širšo množico zakoncev, ki želijo v svojih družinah slaviti Boga. Vse dobro vam želimo Mirjam in Gorazd Strlič ter ekipa Slavljenje za družine.

Več: www.slavljenjezadruzine.com

 

Najina pot zavestnega zakona in zavestnega starševstva
(Pričevanje – oktober 2018).
Marinka in Miha Černetič sta poročena 15 let. Doma sta iz Maribora in imata štiri sinove, ki so stari od 2 do 12 let. Že odkar sta se spoznala, si prizadevata, da bi njun odnos gradila zavestno, ob prihodu otrok pa sta zavestni pristop želela vnašati tudi v njuno vzgojo. Zavestni odnosi med njima in z otroki za njiju pomenijo, da sta pozorna na dogajanje najprej v samem sebi, na dogajanje v sozakoncu ter med njima – v njunem zakonu. Pozorna pa sta tudi na to, kaj se dogaja v vsakem izmed otrok, kakšen je njun odnos z njimi – z vsakim posebej – ter tudi na to, kaj se dogaja med njimi. Pri vnašanju zavedanja v njun odnos ter v odnose med družinskimi člani jima pomaga tudi čuječnost, s katero se poklicno in zasebno srečujeta že več kot 10 let. Na tem pričevanju sta podelila njuno pot vnašanja zavedanja v njun zakon in družino od začetkov do danes.

Najino odkrivanje bisera življenja
(Pričevanje – september 2018).
Željka in Zsolt Varga živita v Šalincih blizu Ljutomera, poročena sta 12 let in imata dva otroka, stara 10 in 8  let. Imata gradbeno podjetje, kjer sta oba zaposlena. Na srečanju sta govorila o svoji življenjski  poti: kako sta  se spoznala, dvignila iz »teme« v kateri sta živela in kako sta skupaj stopila na pot krščanskega življenja. Zsolt je bil dolgoletni odvisnik od heroina. Čeprav nobeden od njiju takrat ni imel nobenega zakramenta, sta se v stiski obrnila na Boga, ki ju je uslišal. Začela se je njuna pot spreobrnjenja, ki ni bila enostavna. Danes pričujeta o čudežu, ki ga je Bog naredil v njunem življenju. Sta srečna starša in uspešna podjetnika, ki se trudita živeti krščansko življenje.