V korak z mladimi

Bilo je pred petimi leti …

Blagoslov cerkve sv. Janeza Boska

15. novembra 2015 je bila v Mariboru blagoslovljena prva cerkev v Sloveniji, zgrajena v čast sv. Janezu Bosku – in sicer ob 200-letnici njegovega rojstva. Na tej slovesnosti se je zbralo okrog 1500 vernikov. Prepeval je združeni mladinski zbor (230 pevcev) ob spremljavi priložnostnega mladinskega orkestra. Slovesnosti so se udeležili 4 škofje, vsi še živeči predstojniki (inšpektorji) slovenskih salezijancev, številni gostje iz tujine, dobrotniki in domačini.

Cerkev je blagoslovil don Bosko našega časa – vrhovni predstojnik salezijancev Angel Fernandez Artime, in nam med drugim izrekel naslednje besede: »Svetišče je kraj, kjer srečamo in najdemo Boga in se srečamo med seboj. V tem svetišču bomo molili in gradili krščansko občestvo. Poskrbimo za to, da ne bomo prihajali le v zidano svetišče, ampak vsi nosimo Boga v svojem srcu, svojem življenju, kajti mi smo tisto pravo Božje svetišče, tisti najlepši kamni svetišča. Obljubljam, da bom molil za vas in prosil Gospoda, da bi bila ta salezijanska hiša vir krščanskega življenja za vse.«

Mogočen oltar iz belega terazza pa je posvetil mariborski nadškof mons. Alojzij Cvikl, in med drugim dejal: “Dolga pot je bila prehojena do tega dne. Veliko ljudi je sodelovalo v tej verigi. Verjeli so in zato smo tukaj. V ozadju vsega pa je Božji čudež. Za to, da se postavi in napolni cerkev v tem času, je potrebno imeti vero in zaupanue, kar tudi imate. Gre za zgodovinski dogodek, saj gre za prvo cerkev, posvečeno zavetniku mladih. Tu naj bi našli svojo oazo življenja, prostor, kjer bodo sprejeti, da bodo lahko vstopili v življenje kot samostojne, zrele osebnosti.”

Čestitke vsem za jubilej pete obletnice blagoslovitve cerkve – in vabljeni, da poromate k don Bosku in mu priporočite naše mlade.

Sv. Janez Bosko – prosi za nas!

foto: Patricija Belak

Morda vas zanima tudi