V korak z mladimi

BARVITA JESEN

počitniški program od 28. do 30. oktobra

Na počitniških dnevih se nam je pridružilo skoraj 60 otrok, zanje pa je skrbelo kar 25 animatorje in skavtov.

Za nami je počitniški program Barvita jesen, ki smo ga preživeli od 28. do 30. oktobra.

Tema tokratnih počitnic je bil Anton Martin Slomšek, ki je v 19. stoletju bodril slovenski narod, slovensko zavest, slovenski jezik in bil pisatelj ter pesnik.

V ponedeljek smo izkoristili ugodno vreme za sprehod po mestnem jedru Maribora. Ustavili smo se v frančiškanskem samostanu kjer nas je sprejel pater Janez Papa in nas popeljal skozi samostanske hodnike. Pot smo nadaljevali po starem mestnem jedru mimo grajskega trga in starih znamenitih stavb. Ustavili smo se na Slomškovem trgu in Slomškovem kipu. Povzpeli smo se na turn oz. zvonik, ki je v srednjem veku služil tudi kot požarni stolp. S stolnim župnikom g. Markom Veršičem smo si ogledali notranjost stolne cerkvi, ki je tipičen primer gotsko-baročne arhitekture. Nazaj v center smo se vrnili z mestnim avtobusom, kar je bila posebna dogodivščina, saj smo avtobus napolnili do zadnjega kotička. Po kosilu smo se pomerili v igrah z žogo.

Torek smo preživeli v mladinskem centru, kjer smo po skupinah spoznavali podrobnosti iz Slomškovega življenja, imeli razne delavnice in ustvarjali iz recikliranih materialov. Popoldan smo preživeli z nabiranjem točk v veliki igri. Seveda je zmagala najboljša ekipa, ki pa je nagrado solidarno razdelila med vse udeležence.

Sreda, kot smo že vajeni v počitniških dneh, je bila rezervirana za izlet. Odpravili smo se najprej na Ponikvo, kraj Slomškovega otroštva, in si ogledali njegovo rojstno hišo. Pot nas je vodila v Celje, kjer smo se ustavili v Salezijanskem mladinskem centru. Tu smo imeli čas za kosilo in igro. Zadnja postaja našega izleta pa je bila Mini ZOOlandija pri Slovenskih Konjicah.

Počitniški dnevi vedno prehitro minejo, posebej taki, ki so polni otroških in mladih nasmehov, igre, plesa, petja in neskončne ustvarjalnosti.

HVALA animatorjem in prostovoljcem za čas, delo, požrtvovalnost in dobro vzdušje.

HVALA skavtom za pomoč in čas, ki smo ga preživeli skupaj.

HVALA prevozništvu Tajhman tours za varen prevoz in kvalitetno storitev.

HVALA staršem za izkazano zaupanje.

HVALA Nadškofijski Karitas in drugim dobrotnikom za podarjene dobrote

HVALA

Morda vas zanima tudi