V korak z mladimi

1. Animašport v Mariboru

Peta sobota, na zadnji dan v septembru, je napolnila Don Boskov center Maribor s 160 glavo množico animatorjev in mladincev. Udeležili so se ga mladi iz župnij: Lenart v Slovenskih Goricah, Sv. Janez Bosko Maribor, VUZENICA, Sveti Jakob ob Savi, Lovrenc na Pohorju, Remšnik, Zreče, Slovenske Konjice, Ruše, Ljubljana Podutik, Šentjošt nad Horjulom, Rače, Stolna župnija Maribor, ekipa iz Gimnazija Želimlje in Doma Janeza Boska ter ekipa Don Bosko team Maribor.

Tokrat so se mladi v Mariboru zbrali, s prevladujočo željo, da bi njihova ekipa domov z Animašporta odnesla zmagovalni pokal. Pet ekip se je na turnirju pomerilo v nogometu, kar trinajst pa v odbojki. Dan se je začel z molitvijo in priprošnjo k zavetnikov športa, da bi ohranili srčnost, borbenost in da bi bilo čim manj poškodb. Med čakanjem na svojo športno-družabno priložnost, so se mladi zamotili še z zadnjim treningi odbojke, nogometa,  s hokejem, slacklinom, badmintonom, igranjem družabnih iger ali preprostim druženjem.  Najpogumnejši pa so svojo srečo preizkusili tudi na srečelovu, vendar je glavna nagrada ostala za prihodnje leto. Kakšna ekipa je zbrala pogum za raziskovanje in spoznavanje Maribora v lovu na zaklad. V obeh športih so osvojeno 1. mesto proslavljali animatorji/mladi iz župnije Sv. Jakob ob Savi. V odbojki so 2. mesto osvojili mladi iz Rač, 3. pa so bile odbojkarice domačinke Don Bosko team. V nogometu je 2. mesto dosegla ekipa iz Šentjošta, tretji so bili Želimeljčani.

Dan poln smeha, razigranosti, novih poznastev, tekmovalnosti, športnega duha in druženja, ter dobrih čevapčičev, se je zaključil v poznih popoldanskih urah z obljubo, da to ne bo zadnji Animašport.

Takšnega odziva ekipa 14 animatorjev in voditeljev Združenja animatorjev oratorija Maribor ni pričakovala, ko so prvič staknili glave, kaj ponuditi animatorjem, jim pa je navdušenje udeležencev gotovo dalo novega zagona pri pripravljanju prihajajočih dogodkov.

Organizatorjem, prostovoljcem, mariborskim salezijancem in vsem, ki so k temu dogodku prispevali, iskren Bog lonaj.

 

Barbara in Mitja

Foto: Tadej Velenšek

Poglejte še prispevek v Družini.

Morda vas zanima tudi