Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Z ŽOGO ZA SLOGO

Don Boskov center Maribor
21.05.2017

"Z ŽOGO ZA SLOGO" -tak je bil naziv turnirja, ki smo ga v našem centru organizirali skupaj z ekipo slovenskih duhovnikov PAX, v nedeljo 21. maja.

Glavni namen turnirja je pojasnjen v geslu »z žogo za slogo«. Opozoriti želimo na vse večja družbena, politična in kulturna razhajanja v našem narodu in v državi, kjer sta bila ideal poštenosti in medsebojne sloge nekdaj visoko cenjeni vrednoti.
Prav s športnim dogodkom, ki nas različne družbene akterje povezuje, želimo podati sporočilo, da je medsebojna sloga mogoča, da je potrebna in da si moramo zanjo prizadevati.
 
Turnirja so se, poleg ekipe organizatorja, udeležile še povabljene ekipe novinarjev, gasilcev in nogometnih veteranov (Radvanjski Lisjaki).
Po zelo lepi in povezani igri je zmagala ekipa novinarjev s kapetanom Tomažem Rancem na čelu. Drugo mesto je zasedla ekipa Radvanjskih Lisjakov. Na tretje mesto se je povzpela ekipa PAX - duhovniki. Četrto mesto pa je pripadlo ekipi gasilcev.
 
Druženje se je nadaljevalo še na skupnem pikniku, kjer se je naša medsebojna sloga še utrdila. S takimi in podobnimi srečanji bomo nadaljevali in vabili tudi širšo javnost k idealu medsebojne povezanosti v spoštovanju različnosti.